AKİNATOR WIP UYGULAMASINA BAKIŞ

Herkese merhaba, umarım herkes iyidir ve her şey yolundadır.

Bu yazımda kısa bir şekilde Akinator Wip uygulamasından bahsedeceğim. Bu uygulamayı bir oyun veya eğlence aracı olarak da görebilirsiniz. İster kendi kendinize bu uygulamayla zaman geçirebilirsiniz, isterseniz de farklı kişilere de bu uygulamanın içeriğini uygulayarak birlikte güzel zaman geçirebilirsiniz ve hatta başkalarını şaşırtabilirsiniz. Uygulamanın App Store üzerinde Akinator ve Akinator Wip şeklinde iki farklı hali bulunmakta. Bunlardan biri ücretsizken diğeri (Vip olan) ücretli sürümü. Her ikisinin bağlantısını da yazımın sonunda paylaşacağım. Herkese şimdiden iyi okumalar dilerim.

Öncelikle uygulamanın kendisinden kısaca bahsedeyim. Bu uygulama aklınızdan tuttuğunuz herhangi birini veya bir şeyi size sorduğu sorularla ve bu sorulara verdiğiniz yanıtlara göre tahmin etmeye çalışıyor. Tahmini ekrana geldiğinde ise tahmin doğruysa onaylıyorsunuz , yanlışsa sorular sormasına devam ettiriyorsunuz.
Özellikle ünlü kişileri yerli ya da yabancı fark etmeksizin aklınızdan tutabilirsiniz ve sorulara buna göre yanıtlar verebilirsiniz. Bunun dışında anneniz, babanız veya herhangi bir akrabanızı da akrabalık derecesi adına göre aklınızdan tutarak onu da tahmin etmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin, anne, baba, dayı, amca, hala, teyze gibi... Bunun dışında herhangi bir meyve, sebze veya eşyayı da aklınızdan tutarak bunu da tahmin etmesini sağlayabilirsiniz. Tüm bu işlemleri karşınızdaki herhangi bir kişiye de yaptırabilirsiniz ve karşılıklı güzel zaman da geçirebilirsiniz. Burada önemli olan aklınızdan tuttuğunuz kişinin veya varlığın özelliklerini sorulara mümkün olduğunca net bir şekilde doğru cevaplar verebilecek şekilde bilmenizdir.

Uygulamanın kullanımına da kısaca değineyim.
Uygulamayı açtıktan sonra ekranda yer alan "Bana meydan oku, aklını okuyacağım." şeklinde bir düğme yer almaktadır, buna basın ve gelen ekranda "Oyna" düğmesine basın. Bu aşamadan itibaren sorular ekrana gelmeye başlayacaktır.
Sorulara, "Herhalde, Herhalde değil, evet, bilmiyorum ve hayır" şeklinde yanıt verebiliyorsunuz. Bu yanıtlar ise sorunun devamında düğme olarak yer alıyor ve bunlara basarak yanıt vermiş oluyorsunuz. Belli sayıda soruya yanıt verdikten sonra Akinator bir tahminde bulunuyor ve ekrana bu tahminin getiriyor. Eğer tahmin doğruysa "Evet" düğmesine basıyorsunuz ve belli bir puan kazanıyorsunuz. Aynı zamanda ekranda bu karakterin en son ne zaman başka biri tarafından tahmin ettirildiği de ekranda yazıyor. Eğer "Hayır" düğmesine basarsanız, yani tahmin yanlışsa size sorular sormaya devam ediyor ve belli bir soru sayısından sonra yeniden tahminde bulunuyor. Bu tahmini de yanlışsa ve siz yine "Hayır" düğmesine bastıysanız yeniden sorular sormaya başlıyor. Bu soru turları birkaç tur sürdükten sonra hâlâ tahmini doğru yapamadıysa en son size, "Şunlardan biri olabilir." şeklinde bir liste veriyor ve eğer sizin aklınızdan tuttuğunuz karakter bu listede varsa onu seçebiliyorsunuz. Eğer o listede de yoksa ekranda yer alan yazma alanına kendiniz kim olduğunu yazıyorsunuz ve sisteme kaydetmiş oluyorsunuz.

Uygulamanın kısaca ayarlar bölümünden de bahsedeyim. Uygulamanın ana ekranındayken sol üst köşede yer alan menüye bastığınızda açılan ekranda "Bir hesap oluştur" veya "Giriş yap" gibi seçeneklerle karşılaşacaksınız. Dilerseniz burada bir hesap oluşturarak oturum açabiliyorsunuz. Böylece karakterlerden topladığınız puanlarla sıralamaya da girebiliyorsunuz ama oturum açmadan da tahmin yaptırarak kullanabiliyorsunuz.
Bu seçeneklerin devamında Ayarlar başlığı altında şu seçenekler yer alıyor:

Dil: Buradan uygulamanın dilini ayarlayabiliyorsunuz.
Hassas İçerik Filtresi: Bunu aktif hale getirdiğinizde özellikle yetişkinlere hitap edebilecek tarzda soru veya içerikleri kapatmış oluyorsunuz. Özellikle çocuklarınızla oynarken bu filtreyi devreye alarak bu tür soruların önüne rahatlıkla geçebilirsiniz.
Efektler: Bu seçeneği açık hale getirdiğinizde uygulamada yaptığınız seçimlere göre ve tahmin aşamasında bazı ses efektleri çalabiliyor.
Müzik: Bu seçeneği açık hale getirdiğinizde uygulamada bir müzik çalıyor.
Bildirim: Buraya bastığınızda uygulamanın cihaz ayarlarında yer alan ekranına gidebiliyorsunuz ve buradan dilerseniz bildirimleri açabiliyorsunuz.

Bu ayarların devamında da geri bildirim gönderme alanı ve uygulamanın sosyal medya hesapları yer alıyor.

Uygulamanın genel olarak kullanımı bu şekilde. Özellikle henüz bu uygulamayı keşfetmemiş birine "Aklından birini tut ve tahmin edebilecek miyiz bakalım." diyerek bu uygulamadaki soruları yöneltip kişinin tuttuğu karakteri doğru tahmin etmek ve kişinin şaşkınlığı oldukça dikkat çekici olabilmekte.
Umarım sizler için faydalı bir içerik olmuştur.

Akinator uygulamasını buradan indirebilirsiniz.
Akinator Wip uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Farklı içeriklerde tekrar görüşünceye kadar kendinize çok iyi bakın, hoşça kalın ve sağlıklı kalın.

Hakan TELTİK

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Apple Cihazlarda Tıbbi Kimlik Nedir ve Nasıl Oluşturulur?

IPHONE VE IPAD CİHAZLARDA FLASH BELLEK KULLANIMI

iPhone ve iPad Cihazlarda Atıl Süre Özelliği Nedir ve Nasıl Kullanılır?